Záměr podnikání se zmrzlinou
10.6.2011
Štítky: podnikání
Dobrý den.
Jsem moc ráda,že jsem objevila vaše stránky a budu moc ráda pokud mi někdo poradí.
Chtěla bych si doma před domem otevřít stánek na točenou zmrzlinu a byla bych moc ráda pokud by mi mohl někdo poradit co všechno je k tomu potřeba….
Moc se těším na odpověď!
S pozdravem Jarka Orságová jarundaorsanda@seznam.cz
Počet komentářů: 3
Lenka
Dobrý den, Jarko,
nejjednodušší cesta, jak něco zjistit, je zastavit u nějakého baráčku, u kterého je také občerstvení nebo zmrzlina a slušně poprosit o radu. Plno jich je podél cyklostezky Vsetín – Karlovice. Dle Vašeho příjmení usuzuju, že bydlíte někde poblíž.
Jinak určitě musíte mít živnostenský list no a pak jen sehnat dodavatele těch chladících boxů. Pozor, pokud byste tam chtěla mít i pár stolků na posezení, musíte zajistit i toalety. Nic složitého bych v tom neviděla. Nějaký účetní program na papírování atd.
Mějte se,
Lenka
PR články zdarma
Nejkritičtější je povolení od hygieny, potom od místního dopravního inspektorátu a od města povolení na zábor pozemku. Poté se již jen těšte zejména na pravidelné kontroly od hygieny.
Petr
1. živnostenské oprávnění (živnost řemeslná – obor pekař-cukrář).
2. výuční list, 6 let praxe anebo můžete využít odpovědného zástupce
3. oznámení na hygienu (pro samotný stánek se vztahují předpisy, které je třeba splnit a dodržovat při provozu), SSZZ a ZP
Více informací na Frigomat.cz.
Petr