Start up / fotovoltaické elektrárny

Štítky: , ,

Dobrý den, jmenuji se KRejčí Marek

rád bych Vám nabídnul a představil svůj záměr, jakožto investora.  Jedná se investování vlastního nápadu v projektu start-up.

Hlavní myšlenkou je získání kapitálu pro firmu, která se zabývá instalací solárních elektráren na území Evropy

Instalací se zatím zabývají jen některé podniky. Legislativa totiž stanovuje, že k tomuto výkonu je třeba, aby zaměstnanci měli platnou licenci „Elektomontér fotovoltaických systémů“. Konkrétně se jedná o zákon č. 406/2000 Sb. Právě z důvodu zmíněných požadavků je stále málo firem, které by se instalací zabývaly. Rád bych tedy založil firmu a její zaměstnance k tomuto účelu vyškolil.

Osobním cílem je vybudovat firmu, která se věnuje převážně větším projektům, jako jsou fotovoltaické elektrárny.

Můj záměr plyne ze zcela jednoduchého důvodu. Sám jsem vyškolený fotovoltaický expert a vlastním potřebnou licenci. V poslední době se věnuji analýze a průzkumu trhu, abych zmapoval potřebu solárních panelů na trhu. Poptávka je vysoká, a to po celé Evropě. Fotovoltaika bude v budoucnu velmi žádaná jako zdroj energie, a proto se také nepočítá s nedostatkem zakázek. Jinak řečeno, jedná se o perspektivní možnost podnikání, která uleví životnímu prostředí a zaplní mezeru na trhu.

Obracím se na Vás proto s možností a nápadem v programu start-up. Nabízím rozjezd firmy, která se bude zabývat instalací solárních panelů po celé Evropě.

Mému nápadu chybí potřebné finance, které by zajistily chod firmy, a to jak vyplácení zaměstnanců, tak jejich školení a zřízení platných licencí. Je třeba dále nakoupit instalatérské vybavení a další materiál, který by zajistil chod podniku. Proto se na Vás obracím s prosbou a návrhem, zdali máte o investici tohoto typu zájem.

Dle průzkumu, který jsem prováděl, vychází instalace jednoho solárního panelu na pět až devět Euro. V okolí dálnic se nacházejí elektrárny, kde je takových panelů od pěti do dvaceti tisíc kusů. Jeden zaměstnanec dokáže instalovat denně přibližně pět set až tisíc těchto panelů, a to bez konstrukce, elektrického vedení a sestavení elektrického rozvaděče. Konkurenční firmy pracují tak, že cena za instalaci solárního panelu je osm Euro, přičemž zaměstnanec dostane 0,50 centu za panel. K celému procesu jsem vypracoval webové stránky, kde jsou umístěna také videa. Podívat se na ně můžete na odkazu https://www.hasilo.cz/jobs

K mému nápadu chybí potřebné finance, které by zajistily chod firmy, a to jak vyplácení zaměstnanců, tak jejich školení a zřízení platných licencí. Je třeba dále nakoupit instalatérské vybavení a další materiály pro chod podniku. Proto se na Vás obracím s prosbou a návrhem, zdali máte o investici tohoto typu zájem.

Kromě výhodné investice bude zaměřena pozornost na životní prostředí a klimatickou změnu, která je v současné době velmi diskutovaným tématem. Fosilní paliva produkují až kritické množství CO2, což začíná být problémem celé planety. Tímto způsobem nabízím rychlé řešení a možnost investovat finance tam, kde jsou potřeba.

Spotřeba fosilních paliv se vlivem vývoje i ekologie blíží ke konci své životnosti a velké oblibě se nyní těší spíše obnovitelné zdroje. Zavádění solárních elektráren je jeden z trendů, který se začíná objevovat v krajině stále častěji. Právě v této podobě výroby vidím velký potenciál, a proto bych se rád zaměřil na šíření a instalování fotovoltaických elektráren.

Moc Vám děkuji

z pozdravem

Krejčí Marek

Kontakt:

e-mail: marek.zaza@gmx.de

Napsat komentář

Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>